10 Haziran 2011 Cuma

REMZİ giriş.... / İLK SAHNE

1. mekan iç / gece

Loş, izbe mekanda demlenen üç beş masa…. Mekan sahibi bıkkın. Garson aldırışsız…. Bitik bir müzik fonda inlemekte…. Mekanın kapısı açılır. Jilet gibi takım elbiseyi çekmiş, gençten bir oğlan ağır adımlarla içeriye girer. Birkaç adım atar. Mekanı ve içeridekileri üstten üstten süzer. Arkasında beliren, onun gibi takım elbiseli adamları tehditkar mekandakileri keserler. Mekanın içini yoğun bir sessizlik kaplar…. Herkes bu janti delikanlıya dikkat kesilmiştir…. Delikanlı, ağır abi tavırlarıyla mekanın ortasına gelir. Cebinden bir tabaka, tabakadan bir sigara çıkarır. Esaslı bir hareketle sigarasını yakar. Derin bir nefes çeker. Üstten, ağır, kendinden emin konuşmaya başlar.

janti

Bilmem…. Daha…. bizi tanımayan…. kaldı mı?.....

Sigarasından bir nefes daha çeker. Acele etmeden, sabırları zorlayan bir rehavetle konuşmasını sürdürür.

janti

Namımızı… duymayan…. Hükmümüzden…. Korkmayan…. Korunma parasını…. Vermeyen…. Kim varsa…..

Janti bir kez daha sigarasından çeker, dumanı ağır ağır üfler….

O sırada, mekanın girdabına kapıldığı, o ağır atmosfere inat, köşedeki masasında kalkan çirkin, pejmürde tipli bir adam, seri hareketlerle, mekanın ortasına gelirken, masalardan birinden kaptığı şişeyi, yine masaya vurarak kırar. Daha kimse ne olduğunu anlayamadan, Janti’ye yönelir. Şişeyi sert ve hızlı bir şekilde Janti’nin boğazına saplar!

Remzi

Ammına koduğumun çocuğu ne diyeceksen desene ibnenin evladı, iki yudum nevaleyi zehir ettin…..

Herkes donup kalmıştır! Janti şok olmuş, iki eliyle boğazına saplanmış şişeye sarılmış, öylece durmaktadır. Remzi, Jantiyi, arkasında aptallaşmış seyreden adamlarına doğru iter.

Remzi

Alın la şunu! Siz de siktirin gidin…..

Adamlar, Janti’yi sürükleyerek çıkartırken, Remzi yerine yönelir. Bir an durur, mekan sahibine dönüp

Remzi

Usta! Bana bi dem daha çek.

masadaki içkisini göstererek

Remzi

Bu önümdeki piç oldu….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder